“Setiap yang bernyawa pasti akan merasakan kematian”.

Benar, sesungguhnya kematian adalah haq, pasti terjadi, tidak dapat disangkal lagi. Walau sehebat mana kehidupan dan pangkat kita di dunia, tiada siapa pun yang dapat hidup kekal selama-lamanya.

Tetapi bagaimana keadaan kita mati? Adakah mati kita itu dalam keadaan yang indah atau penuh dengan kekeliruan? Bagaimana kehidupan kita selepas kematian? Dan mengapa Rasulullah SAW menangis di akhirat kelak?

CD Ziarah Ke Alam  Barzakh ini juga membicarakan perihal roh dan arwah setelah diceraikan nyawa daripada jasad, peristiwa yang bakal berlaku sebagaimana yang tercatat dalam hadis

Juga menjelaskan perkaitan antara roh orang yang telah mati dengan roh orang yang masih hidup. Semuanya untuk kita hayati agar lebih bersedia dalam menyiapkan bekal ke ‘sana’.

Daripada Abu Hurairah r.a., Rasulullah s.a.w bersabda,
“Janganlah kalian memperlihatkan amal-amal keburukan kalian kepada orang yang sudah meninggal antara kalian kerana amal-amal tersebut akan diperlihatkan kepada keluarga keluarga kalian yang berada di dalam kubur.” (Riwayat Ibnu Abi Ad-Dunya dan Al-Asbahani)

Bila kita buat maksiat, mesti kita rasa malu sangat bila orang lain tahu terutama orang tersayang. Bayangkan kesedihan orang  tersayang yang telah meninggal dunia melihat kejahatan yang kita lakukan. Sedangkan saat itu mereka menanti doa kita. Oleh itu malulah kepada orang yang sudah meninggal dalam kalangan keluarga kita, kerana amal buruk yang di lakukan itu dipertontonkan kepada para arwah.

Semua berkaitan kematian ini akan terjawab di dalam CD “Ziarah Ke Alam Barzakh.” CD ini membicarakan mengenai hakikat kematian, kehidupan kita selepas kematian, keadaan roh, sifat malaikat maut, serta keadaan-keadaan di dalam kubur, fitnah kubur dan seksaannya.

Semua isu yang terkandung di dalam cd ini disampaikan dengan menggunakan bahasa yang santai dan mudah difahami. Paling penting ia bersumberkan al-Quran dan hadis yang sahih. Ustaz Ahmad Dusuki Abdul Rani menghuraikan secara terperinci menerusi Kitab Ziarah Ke Alam Barzakh.

 

Penceramah : Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani
Tajuk : Hormat Jenazah

Dapatkan CD Kompilasi Kitab Ziarah Alam Barzakh yang di kupas oleh Ustaz Ahmad Dusuki.

TAJUK CD KOMPILASI : ZIARAH ALAM BARZAKH
KITAB : ZIARAH ALAM BARZAKH

Senarai 7 KULIAH TERHEBAT:
1) Seketika Suasana Kubur
2) Pertolongan di Alam Barzakh
3) 7 Pahala Selepas Mati
4) Saat Meninggal yang Terbaik
5) Baik Sangka di Saat Kematian
6) Tanda Nazak
7) Pengakhiran yang Baik

FORMAT : mp3
Harga : RM20

Dapatkan sekarang CD Kompilasi Ziarah Alam Barzakh melalui 2 kaedah :

KAEDAH 1 :

Tempahan Online : https://fatehteam.onpay.my/order/form/3

Bagi yang membuat Tempahan Online, akan mendapat PERCUMA 1 VCD BAHASA ARAB untuk Faham Al Quran.

SILA KLIK GAMBAR INI :

Tempahan melalui whatssap di 019 60 66697 ATAU sila tekan link ini untuk ke wahtssap https://goo.gl/ptHNGw

SILA KLIK GAMBAR INI :

 

Call Now Button